Menu Sluiten

over ons

ONZE DROOM

De oprichter en architect van De Watertoren, Jos Schoenmaekers, had een droom: een plaats creëren in Beerse-Vlimmeren, waar kansarmen, eenzamen, alleenstaanden zouden bijeenkomen om er hun vreugde en verdriet met elkaar te delen. 

Een SCHAKEL waar zij het woord mochten voeren en waar naar hen geluisterd werd; waar er geen onderscheid zou zijn tussen arm en rijk, geletterd of ongeschoold; waar iedereen welkom is, van welk ras, stand, partij of religie dan ook! 

In 2000 begon die droom echt vorm te krijgen en werd DE WATERTOREN opgericht, met hulp en steun van bijna 100 vrijwilligers.

  

ONS MIA

Onze MIA staat symbool voor De Watertoren.
750 mensen hebben haar versierd met lintjes, knoopjes en strikjes. Zo hebben zij deze grijze, kleurloze paspop omgetoverd tot een prachtig, kleurrijk resultaat.
Onze boodschap: als ieder van ons zijn of haar steentje bijdraagt, dan kunnen, willen, en zullen wij SAMEN iets betekenen voor MIA’s (Mensen In Armoede).

ONS AANBOD

ONZE BROERS EN ZUSSEN

SAMEN staan we sterker.

Daarom gaan we intensief samenwerken met 5 soortgelijke organisaties in de Kempen onder de naam ZESLINK: De Oversteek (Merksplas), De Schakel Rijkevorsel, ’t Ver-Zet-je (Hoogstraten), De Zandschakel (Zandhoven), en T’ANtWOORD (Turnhout). Organisaties met dezelfde VISIE en dezelfde MISSIE: mensen in armoede ondersteunen en helpen om een “leefbaarder” leven te kunnen leiden.

Onze focus ligt op de uitwisseling van ervaringen, projecten en goederen .

ONZE BONDGENOTEN

De brandstof van onze werking! Door hun gulle financiële bijdrage slagen wij er samen in om de “uitdaging armoede” meer en beter in de kijker te zetten. Elke gift, zowel van bedrijven als van organisaties en serviceclubs, maar ook van de gewone man of vrouw in de straat wordt nuttig, doordacht en efficiënt besteed.

Ambassadrices

ONZE VRIJWILLIGERS

Onze vrijwilligers hebben een warm hart voor mensen die het soms of altijd moeilijk hebben om de eindjes aan mekaar te knopen. Zonder onze vrijwilligers zou er geen Watertoren bestaan. Elke dag opnieuw zetten tientallen dames en heren zich belangeloos in voor een betere leefwereld voor MIA’s. Hun beloning is een glimlach, een kopje koffie, en enorme waardering!

Wij blijven permanent op zoek naar nieuwe medewerkers! Voelt u zich geroepen om regelmatig, of liever zo nu en dan, een handje toe te steken? Wij zien u graag komen! Neem voor meer info gerust contact met ons op