Menu Sluiten
De Watertoren

vzw De Watertoren Beerse
Boudewijnstraat 18
2340 Beerse
info@de-watertoren.be

 Welzijnsschakels
Welzijnsschakels
samen sterkt

De Watertoren

Wie zijn we

De Watertoren is een organisatie die zich inzet voor iedereen die het financieel moeilijk heeft in onze gemeente en omgeving. In onze organisatie noemen we dit Mensen In Armoede of MIA’s.

De Watertoren biedt tal van diensten aan die verder beschreven worden.

Hiervoor dien je wel over een D-Kaart te beschikken (zie verder)

Onze organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers.

Wat kunnen we je aanbieden

Je kan op een waaier van diensten en/of activiteiten beroep doen. Voor sommige diensten en/of activiteiten zal een kleine geldelijke bijdrage aan de MIA’s worden gevraagd.

Een kort overzicht : Onze locatie is De Watertoren, Boudewijnstraat 18 in Beerse

Uitgezonderd voor de voedselbedeling die plaatsvindt in de Peerdekenstraat, 7 in Beerse

Je kan in onze kledingwinkel een rijk gamma van 2de handskledij inclusief schoenen bekomen.

Ben je op zoek naar iets leuks waar je normaal niet het geld wil aan uitgeven? Als lid van onze organisatie krijg je een extra korting op onze kwaliteitsvolle kleding aan zeer lage prijzen. (bv. een jas is een paar euro’s)

Het team van onze winkel maakt een selectie van de mooiste en beste kleding en attributen, alleen die wordt verkocht.

Onze winkel is open iedere woensdagnamiddag  (14.00 tot 16.30hr) en zaterdagvoormiddag (10.00 tot 12.30 u).
Zie openingsuren.

Pampers & Co

In De Watertoren heeft de afdeling Pampers & Co aandacht voor de allerkleinsten.

Pampers & Co richt zich tot de ouders  van kleine kinderen tot 2 jaar. Naast pampers verkopen we ook poedermelk en  potjesvoeding aan heel lage prijzen. De kersverse mama’s krijgen bij een eerste bezoek een babyuitzet, bijstand met goed advies, tips en zoveel meer.

Pampers & Co is geopend Iedere donderdagnamiddag van 15.00 tot 17.00 u (Uitgezonderd de 5e donderdag van de maand).
Zie openingsuren.

De Watertoren verdeelt voedsel in De Groeiboom. Deze voedselbedeling is enkel toegankelijk voor mensen van Beerse en Vlimmeren. Dit wordt je gratis aangeboden en bevatten veel verschillende gezonde voedingsmiddelen (groenten, fruit, vlees en/of vis, brood, deegwaren etc…) en dit varieert naargelang het aanbod.

De voedselbedeling is wekelijks open, afwisselend op donderdag avond en op zaterdag voormiddag in de Peerdekenstraat 7
Zie openingsuren.

Een luisterend oor naar jouw verhaal, in een ontspannen sfeer vind je in De Ontmoeting, onze cafetaria en ontmoetingsruimte. Ze zijn voor iedereen toegankelijk en dit tijdens de openingsuren van de kledingwinkel.

In onze ontmoetingsruimte vinden heel wat activiteiten plaats zoals: Hobbyclub / Crea, samenkomsten met Nieuwjaar, Pasen, Sinterklaas…
Zie openingsuren.

Persoonlijke verzorgings- en lichaamsproducten aan democratische prijzen worden regelmatig verkocht bij Goods to Give. Hiervoor kan je 2x in de maand terecht in onze ontmoetingsruimte. Je kan maar één maal per maand aankopen doen. (datum is variabel).

Geopend op een woensdagnamiddag en een zaterdagvoormiddag, (datum is variabel). Zie openingsuren.

Menstruatiearmoede

De Watertoren wil hygiënische producten ter beschikking stellen aan meisjes en vrouwen van D-Kaart houders voor wie de aankoop van dit basisproduct niet haalbaar is.
Dankzij dit initiatief biedt De Watertoren aan haar vrouwelijke doelgroep hygiënische producten aan: maandverbanden, tampons, inlegkruisjes en incontinentiemateriaal.

Deze producten zijn gratis (niet onbeperkt !) verkrijgbaar in De Ontmoeting – Goods to Give.
Voor meisjes van 12 tot 18 jaar en voor vrouwen tot 50 jaar. Incontinentiemateriaal vanaf 50 jaar.

Op dinsdag van 18u tot 19u in de week van Goods to Give.
Voor data zie Openingsuren.

Ambassadrices zijn vrijwilligers, die ervoor  zorgen dat er regelmatig lekkere lunches en soepdagen georganiseerd worden: een waardevol ontmoetingsmoment voor vele mensen.

Ook onze “nieuwe burgers” uit verre landen verrassen ons regelmatig met onbekende en exotische gerechten uit hun thuisland.

MIA’s hebben ook talenten, kunnen ook mooie dingen maken. En daarom komt de hobbyclub elke maandag samen in de ontmoetingsruimte, waar IEDEREEN welkom is, om samen creatief bezig te zijn, met een koffietje en een babbeltje.

Voor kinderen uit gezinnen, waar het soms of altijd moeilijk is, loopt het op school niet steeds zoals het zou moeten. Er komen heel wat struikelblokken op hun weg. De werkgroep van het Brooddozenproject wil er alles aan doen om deze zo klein mogelijk te maken. We proberen dit te doen door:

 – De kleuters die naar het 1ste klasje gaan met een goed gevoel te laten starten. Een mooie outfit en een leuk rugzakje gaan daar zeker bij helpen.

 – Ook voor de 6-jarigen die gaan leren lezen en schrijven hebben we een leuke verrassing: een  stevige boekentas en schoolgerief die ze nodig  hebben, het zal zeker een goed gevoel geven.

 – Al wie in de loop van de lagere school deelneemt aan een meerdaagse schooluitstap kan in de winkel van “De Watertoren” terecht om haar/zijn reistas samen te stellen.

 – Voor wie start in het middelbaar onderwijs is er ook een mooie ondersteuning: een stevige boekentas.

Het team Evenementen zet zich doorheen het jaar in om allerlei fijne activiteiten te organiseren. Zo is er onze jaarlijkse paaseierenraap en ons sinterklaasfeest voor de kinderen. In de grote vakantie worden er traditiegetrouw 2 uitstappen uitgewerkt.

Wij bieden ontspanning, weg van de dagelijkse beslommeringen. Er worden daguitstappen met de bus of de trein, culturele uitstappen, zang, opera & toneel / film georganiseerd.

Met behulp van Rap op Stap of een UiTPAS kunnen uitstappen gemaakt worden voor ieders budget.
Zie openingsuren.

Advies

De Watertoren werkt intens samen met het OCMW / Sociaal Huis en de gemeente Beerse.

De medewerkers van deze diensten bieden hulp bij het opzoeken van je rechten zowel bij de federale, Vlaamse, provinciale als bij de lokale overheid met de online rechtenverkenner. Niet alleen info over je basisrechten maar ook alles rond uitkeringen,  fiscaliteit, energie, justitie en juridische bijstand,  onderwijs & cultuur,  wonen, mobiliteit…

Wanneer je niet goed weet bij welke dienst je best  aanklopt, neem dan gerust contact met onze organisatie of met het OCMW/Sociaal Huis. We helpen je graag verder.

Algemeen

Je kan lid worden van onze organisatie mits je contact hebt gehad met het OCMW/Sociaal Huis, Kind en Gezin of je denkt in aanmerking te komen voor steun van onze organisatie.

Door je aan te melden bij ons (bij voorbeeld in onze ontmoetingsruimte tijdens de openingsuren) kunnen wij je registreren en een lidkaart aanbieden. Hiervoor kan je jezelf aanmelden in De Ontmoeting  (vergeet klevertje ziekenfonds niet) of contact opnemen via ons e-mail adres. Je krijgt dan een D-Kaart.

De Watertoren is ook steeds op zoek naar gedreven vrijwilligers. Onze activiteiten zijn zo divers dat er voor iedereen, die de gevolgen van armoede en uitsluiting wil bestrijden, ruimte is om zich daarvoor in te zetten.

Wist je dat...