Menu Sluiten

voedselbedeling

De Groeiboom

Er zijn heel wat mensen die op het einde van hun geld nog een stukje maand overhouden.

Op een professionele en veilige manier zorgen wij ervoor dat MIA’s die het nodig hebben, gezonde voeding kunnen ophalen in ons lokaal “De Groeiboom” in de Peerdekensstraat 7 in Beerse.
Op zaterdag van 10:00 tot 11:30, de poort opent om 09:30
Op donderdag van 18:00 tot 19:00, de poort opent om 17:45
Voor data zie Openingsuren.

Altijd een lege draagtas meebrengen anders betaal je € 1.
Op zaterdag kan je de kartonnen doos meebrengen en dan zijn plastieken dozen (~1l) met deksel ook welkom.

Ook hier werken we samen met heel wat organisaties, met bedrijven, met de Europese Unie en met de voedselbanken. Door onze manier van werken kunnen zij er gerust in zijn dat voedseloverschotten bij de juiste mensen terechtkomen, op de juiste manier en op het juiste moment.

Vleeswaren en bereide gerechten worden ingevroren op vervaldag en worden voorzien van een kleine sticker met datum. Ontdooide voedingsmiddelen dienen onmiddellijk geconsumeerd te worden en mogen niet opnieuw ingevroren worden. Van de groenten die niet ingevroren kunnen worden, wordt soep gemaakt en ingevroren.

UITGESTELD BROOD: een initiatief van ’t Geburt Beerse

Bij sommige bakkers in Beerse en in Vosselaar kunnen klanten een extra, een zogenaamd “uitgesteld” brood kopen. De tegoedbonnen hiervoor worden bij De Watertoren verzameld, de bakker bakt de overeenkomstige “uitgestelde” broden en die worden via de voedselbedeling van De Watertoren bezorgd aan mensen die deze hulp broodnodig hebben.