Armoede uitsluiten, mensen niet

"De Watertoren"

Wie zijn we

“DE WATERTOREN is een organisatie van vrijwilligers die  mentale en materiële ondersteuning bieden aan wie het moeilijk heeft, in een warme omgeving waar je jezelf kunt zijn.”

In onze organisatie noemen we onze doelgroep ‘Mensen In
Armoede” of MIA’s.  “De Watertoren” biedt tal van diensten aan die verder beschreven worden.
Hiervoor dien je wel over een D kaart te beschikken

Aanvragen D kaart

Onze organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers.
“De Watertoren” is ook steeds op zoek naar gedreven vrijwilligers.
Onze activiteiten zijn zo divers dat er voor iedereen, die de gevolgen van armoede en uitsluiting wil bestrijden, ruimte is om zich daarvoor in te zetten.
Wil jij graag ons team als vrijwilliger versterken? Neem dan contact op met  
ann.sommen@de-watertoren.be

 

Wat kunnen we je aanbieden

Je kan op een waaier van diensten en/of activiteiten beroep doen. Voor sommige diensten en/of activiteiten zal wel een kleine geldelijke bijdrage worden gevraagd.

Voor deze diensten kan u terecht in De Watertoren, Boudewijnstraat 18 te Beerse, uitgezonderd voor de voedselbedeling die plaats vindt in de Peerdekenstraat 8 te Beerse tijdens de openingsuren.

Sinds korte tijd is onze dienstverlening niet meer beperkt tot Beerse en Vlimmeren, maar kunnen ook inwoners van Vosselaar ervan genieten.

Advies

De Watertoren werkt intens samen met het OCMW/sociaal huis en het lokaal bestuur van Beerse en Vosselaar.

De medewerkers van deze besturen bieden hulp bij het kennen van je rechten zowel bij de federale, Vlaamse, provinciale als bij de lokale overheid met de online rechtenverkenner. Niet alleen info over je  basisrechten maar ook alles rond uitkeringen, fiscaliteit, energie, justitie en juridische bijstand,
onderwijs & cultuur,  wonen, mobiliteit... 

Wanneer je niet goed weet bij welke dienst je best  aanklopt, neem dan gerust contact met onze organisatie of met het OCMW/sociaal huis.
We helpen je graag verder.